Casual Elegant

Vestimentația casual este cea mai puțin formală și mai puțin restrictivă. Pentru cei care poartă un costum în timpul săptămânii, casual înseamnă vestimentația de weekend, însă pentru majoritatea domnilor reprezintă vestimentația zilnică.

     O astfel de vestimentație conține în mod normal pantaloni din bumbac, jeanși, încălțăminte îngrijită și comodă, dar nu sport.

     Cardiganul poate fi un bun înlocuitor al sacoului, iar pantalonii pot fi din bumbac, khaki sau jeanși. La capitolul accesorii, cureaua este obligatorie, iar cravata nu.

     Stilul de vestimentație casual însemnă lejeritate și confort, iar casual elegant este acel stil combinat între elegant și confortabil. Aici facem referire la purtarea unui costum casual la un singur rând de naturi sau la două rânduri de naturi în nuanțe atractive exprimate prin diversitatea geometrii redate din împletirea lânii.

     Ținuta casul se încadrează într-o ținută informală care se axează pe stilul de viață al purtătorului. În funcție de stilul de viață pe care îl au îndeosebi domnii putem definii mai multe stiluri

     Stilul vestimentar casual este unul lejer, aerisit și confortabil, ușor informal  la care se pot purta orice tip de haine. Stilul casual a creat nu doar variante, ci și concepte bine conturate, care pot fi asociate pe de o parte cu o lume a culorilor, iar pe de altă parte  cu moduri de viață diferite.

     Stilul Smart Casual domnilor le recomandăm să poarte pantaloni clasici  sau jeans cu un tricou polo sau cămașă. Nu este nevoie să poarte cravată, blazer sau sacou.

     Pentru Stilul Business casul le recomandăm domnilor să poarte pentru optarea unui astfel de stil vestimentar pantaloni clasici sa kaki, cămașă, sacou sau blazer plus curea.

     Business Attire este o ținută care se poartă la majoritatea evenimentelor pentru afaceri care se desfășoară în timpul zilei , cât și seara, precum și la evenimentele sociale precum prânzuri, dineuri, recepții etc.

     Pentru acest stil vestimentar domnii vor purta un costum din două piese  (haina la un rând sau la două rânduri de nasturi) sau un costum din trei piese cu haina la un rând de nasturi și vesta la un rând sau două rânduri de nasrturi), cămașă și cravată. Ca nuanață costumul ar trebui să fie de culoare gri, gri închis, albastru închis, bleumarin.

© 1993-2023 Claudiu Unghureanu / Toate drepturile rezervate